Outdoorexpress.fi

Info

Outdoor Express vie sinut Tampereen keskustasta bussilla suoraan luontoon ja takaisin. Palvelu on tarkoitettu niin paikallisille kuin matkailijoille; tavoitteena on tarjota helppo mahdollisuus retkeilyyn kaikille.

Viikonloppuisin kesäkaudella 3.5.-1.9.2024 liikennöivän Outdoor Expressin kohteina ovat Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistot. Perillä on muutama tunti aikaa retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Reippailun jälkeen voi nauttia puistojen kahvila- ja ravintolapalveluiden tarjonnasta. Halutessasi voit myös pakata teltan mukaan ja palata vasta seuraavan päivän kyydillä takaisin.

Seitsemisessä bussi pysähtyy ensin Luontokeskukselle ja ajaa puiston sisäistä reittiä Koveron perinnetilalle sekä Saari-Soljasen esteettömälle luontopolulle. Helvetinjärvellä kohteena on ravintola Helvetinportti ja Isojärvellä Heretyn Metsäkämpän kahvila.

Anna palautetta ja auta meitä kehittämään entistä parempi pääsy luontoon

Mitä pidit Outdoor Express -palvelusta?

Kerro kokemuksesi matkastasi ja osallistu leffalippujen arvontaan tästä linkistä.

Kyselyn toteuttaa Tampereen yliopisto osana yhteistyötä Sustainable Tourism Mobility -hankkeen kanssa. Tulokset auttavat meitä kehittämään palvelua.

Kiitos palautteestasi.

Lisätiedot

Outdoor Express palvelun toteutuksesta vastaa Ekokumppanit Oy. Matkaliput myy Matkahuolto. Lipun voit ostaa ainoastaan ennakkoon Matkahuollon nettikaupasta tai sovelluksesta. Lippu pitää olla ostettuna 20 minuuttia ennen vuoron lähtöä. Outdoor Express bussikyytien liikennöitsijä on Tilausliikenne Atro Vuolle Oy.

Huom! Lemmikit sallittuja sunnuntain vuoroilla.

Tutustu myös Art Express -kuljetuksiin

Art Express -kuljetuksia kesällä Tampereelta Pirkanmaan kulttuurikohteisiin.

www.operaatiopirkanmaa.fi/ajankohtaista/artexpress

Outdoor Express – suuntana luonto

Kesän 2024 Outdoor Express -bussiyhteydet on toteutettu Metsähallituksen järvisuomen luontopalvelujen sekä Tampereen, Ylöjärven, Ruoveden ja Kuhmoisten kuntien tukemana. Yhteistyökumppaneina palvelun tuottamisessa Matkahuolto, Visit Tampere sekä Ekokumppanit Oy ja Järvien Reitit.

Outdoor express kokeilu on osa Tampereen järvi- ja luontomatkailun tiekartan kehitystyötä. Tavoitteena on testata palvelun toimivuutta ja tuoda se pysyvämmin osaksi Tampereen ja Pirkanmaan alueen luontomatkailun palvelutarjontaa.

Taustana ovat syksyllä 2022 toteutetut kokeilut, jotka olivat osa Sustainable Tourism Mobility –hankkeessa tehtyä matkailun kestävän liikkumisen palvelukehitystä. Sustainable Tourism Mobility –hanke on Visit Tampereen, Suomen Itämeri-instituutin ja Tampereen yliopiston toteuttama kehityshanke, jonka rahoittaa Pirkanmaan Liitto REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Yhteistyössä

Yhteistyossä OutdoorExpress logot